2021-04-26 15:22:09• hírek • Közlemény

Folytatódnak a víz- és szennyvízhálózat bővítések Szatmár megyében

Újabb három, a regionális víz- és szennyvízhálózat kiépítéséről szóló szerződést írt alá ma a szatmárnémeti Apaserv Rt, mely Erdőd, Lajosmajor, Vadaspuszta, Dobra, Bogdánd, Berekszó, Avasújváros, Aranyosmeggyes és Túrterebes községeket érinti.

Az első aláírt szerződés magába foglalja a Szatmárzsadány – Szér települések közötti közel 70,4 km hosszúságú szállítóvezeték megépítését, Erdőd, Lajosmajor, Vadaspuszta, Dobra és Bogdánd településeken egy-egy víztisztító állomás építését és kibővítését, valamint a csatornahálózat bővítését Erdőd településen mintegy 7,5 km hosszan, 334 csatlakozással. Ezzel egyidejűleg 9 szennyvízszivattyú állomás is épül, a szivattyútelepekhez kapcsolódó mintegy 2,9 km vezetékkel.



"Felhívtam a kivitelezők figyelmét arra, hogy minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot úgy a Megyei Utak szakembereivel, mint a Krasznabéltek és Hadad közötti infrastrukturális munkálatok kivitelezőivel, hiszen ezek a beruházások párhuzamosan zajlanak a víz és szennyvízhálózat kiépítésével. Ha a két beruházás jól összehangolva és párhuzamosan tud haladni, akkor sokkal hamarabb be is fejeződhet!" – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a szerződések aláírásakor.

A szerződés értelmében Aranyosmeggyesen és Túrterebesen 2 új szennyvíztisztító épül, az egyik Aranyosmeggyest és Szatmárgörbedet, míg a túrterebesi állomás Túrterebest, Halmit, Nyírestanyát, Kökényesdet és Csedreget fogja kiszolgálni.



A harmadik szerződés a szennyvízhálózat kibővítését célozza Berekszó és Avasújváros községekben, melynek keretében Alsóberekszón, Felsőberekszón és Avasújvárosban a csatornahálózatot bővítik mintegy 25 km hosszúságban 869 csatlakozással, 12 szennyvízszivattyú állomást és körülbelül 2 km nyomás alatti vezetéket építenek az állomások számára.

A hétfőn aláírt három szerződés az Apaserv Rt. által végrehajtott "Szatmár megyei / északnyugati régió víz- és szennyvíz-infrastruktúrájának fejlesztésére irányuló regionális projekt a 2014–2020 közötti időszakban" nevet viselő projekt része, mely a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül valósul meg, összértéke 990 485 533 lej (Áfa nélkül), amelyből a vissza nem térítendő finanszírozás értéke 901 356 596, 62 lej (az Európai Unió Kohéziós Alapjától és állami költségvetésből).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: